U bent hier: Home / Studeren / Studentenvoorzieningen / Studieadvies

Studieadvies

Individuele afspraak

Maak een afspraak*

person Lorenzo Parmentier
location_on Gebouw A, Lokaal A111
E. Sabbelaan 53 - Kortrijk
email contact
 

Groepsaanbod

Ontdek de infosessies, trainingen en workshops rond studiemethode, timemanagement, uitstelgedrag, concentreren, faalangst, piekeren, yoga, ...

Aanbod psywest 
aanbod met focus op faalangst, zelvertrouwen, timemanagement, concentratie, stress, ...

Aanbod studieaanpak  Online zelfhulp studieaanpak 
aanbod met focus op studiemethode, timemanagement, uitstellen, ...

Toekomstige student

Loop je vast bij jouw studiekeuze? Kun je niet of moeilijk keuzes maken? We reiken je in een of meerdere gesprek(ken)  tools en tips aan die helpen om tot een beslissing te komen.  ​​​​Je kan je er ook informeren over studierichtingen, voorkennis en voorbereiding, toelatingsvoorwaarden, specialisaties, schakelmogelijkheden, ...   Ook capaciteitstests kunnen desgewenst afgenomen worden.

 

Student

Je weet niet goed hoe je grote pakken leerstof moet verwerken, je krijgt geen controle over je studietijd, je vindt de studierichting te zwaar, stelt bepaalde zaken uit, ... ?
Als student kan je met deze vragen of problemen rond je studieaanpak terecht op de dienst studieadvies.   
Ook als je overweegt te heroriënteren kan je op de dienst een beroep doen.

Als je met meer persoonlijke problemen vastloopt (je voelt je niet goed in je vel,  je hebt angst om te falen, je kan je moeilijk ontspannen ...) dan helpen we je graag verder. Er wordt naar je geluisterd en samen zoeken we naar mogelijke oplossingen. Wanneer nodig kunnen we gericht doorverwijzen. Dit gebeurt  steeds in overleg met jou.

De dienst helpt je ook om jou optimaal voor te bereiden op je post-universitaire carrière. We helpen je graag aan een extracurriculaire ervaring tijdens je studie, en begeleiden je naar een boeiende startersjob.

Goed voorbereid naar de examens

BLOKTIPS

Succes@hogeronderwijs

Begin je pas aan je studie hoger onderwijs of zit je al een tijdje met je neus in de boeken? Zoek je een efficiënte én gezonde manier om je grondig voor te bereiden op de periode van blok en examens? De uitgave Succes@hogeronderwijs biedt heel wat nuttige tips & tricks om al deze uitdagingen aan te gaan. 

Enkele ervaringen van studenten:

"Van buitenaf zoeken waar het probleem ligt en daar dan verschillende oplossingen voor zoeken, dat hielp me verder."
"Ik heb nieuwe ideeën gekregen over hoe ik mijn probleem kon aanpakken of verzachten en het gesprek motiveerde mij ook om ervoor te gaan. Ik had ook genoeg het gevoel dat ik kwijt kon wat ik wou, dat er naar mij werd geluisterd."
"Ik vond het goed omdat het zo duidelijk werd welke opties ik allemaal had. "

 KU Leuven verwerkt de gegevens die u als student aan ons meedeelt in kader van studie(loopbaan)begeleiding overeenkomstig de Belgische en Europese privacyregelgeving. Deze gegevens worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier en voor wetenschappelijk onderzoek met als doel het onderwijs en de dienstverlening beter af te stemmen op verschillende behoeften en noden van de student. De gegevens worden voor wetenschappelijk onderzoek anoniem gebruikt en kunnen ook gekoppeld worden aan studieprestaties en uw studentenprofiel. U hebt het recht om uw gegevens in dit bestand in te kijken en zo nodig de verbetering ervan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op www.kuleuven.be/privacy.