U bent hier: Home / Studeren / Studentenvoorzieningen / Het studentenleven in Kortrijk

Het studentenleven in Kortrijk

In Kortrijk studeer je samen met studenten uit verschillende studierichtingen op één grote campus. interdisciplinariteit is hier vanaf de eerste dag realiteit. Op de campus vind je een heel divers aanbod aan activiteiten: filmavonden, debatten, sportactiviteiten, fuiven … Als je dat wil, word je ook snel in de organisatie betrokken. Uiteraard is er ook buiten de campus heel wat te doen. De Cel Onderwijs van de stad Kortrijk werkt samen met de studentenvoorzieningen van de Kortrijkse hogeronderwijsinstellingen om je verblijf in de stad zo boeiend mogelijk te maken. Samen organiseren ze onder de vlag Kortrijk Studentenstad tal van activiteiten voor studenten, zoals het Student Welcome Concert, de Midnightswim of de jaarlijkse studentenquiz. Wie van alternatieve film, theater of performance houdt, kan terecht bij Kunstencentrum Buda of bij Schouwburg Kortrijk. Liefhebbers van een goed optreden vinden zeker hun gading bij muziekclub De Kreun. Doe je in je vrije tijd graag aan sport? KU Leuven biedt je samen met een aantal partners een interessant en voordelig sportaanbod, van yoga en zumba tot een minivoetbaltornooi.

In de omgeving van de campus en in het centrum bloeit – mede door de aanwezigheid van enkele duizenden studenten – het stadsleven. Overal vind je gezellige restaurantjes en cafés (De Dingen, Jack en Balthazar zijn maar enkele voorbeelden) waar je aan democratische prijzen iets kunt eten of drinken.

 

Presidium kulak

Het studentenleven wordt georganiseerd door de studenten zelf. De preses staat met het volledige presidium in voor de coördinatie van de vele (studentikoze) activiteiten.

lees meer

 

Sport en cultuur

Op de campus en in de stad zijn er tal van sportmogelijkheden. Daarnaast organiseert het cultuurpresidium en Kortrijk Studentenstad een hele reeks culturele activiteiten.

Lees meer

 

Kortrijk studentenstad

De stad Kortrijk heeft een goed uitgebouwd cultuuraanbod en beschikt over uitgebreide sportaccomodatie, en dit alles aan een studentvriendelijk tarief.
 

Lees meer

 

universitaire parochie kulak

De Universitaire Parochie aan de campus organiseert zowel ontspannende als vormende activiteiten met een drievoudig doel: vriendschap, verdieping en sociale inzet. De Anseremmesessies zijn daar een eerste aanzet voor.
Lees meer