U bent hier: Home / Nieuws en activiteiten / Nieuws / Kankeronderzoeker Johan Swinnen op looptocht 'beeldje bij beeldje'

Kankeronderzoeker Johan Swinnen op looptocht 'beeldje bij beeldje'

02/09/2019 Kankeronderzoeker Johan Swinnen begon vorige week aan een nieuwe looptocht. Hij kondigde zijn tocht niet vooraf aan, net zoals kanker zich ook niet aankondigt. Waar de tocht naartoe leidt, blijft nog onbekend. Hij wil in elk geval opnieuw een bijzondere fysieke uitdaging aangaan en elke dag 70 tot 100 km lopen. Vandaag vergezelde Kulak-collega, vicerector Piet Desmet, hem tijdens zijn tocht.

V.l.n.r : Vicerector Piet Desmet, Laurens (Bemsa), Robin (Bemsa),
Louis (Bemsa) en prof. Johan Swinnen

Centraal in deze looptocht staat de verbondenheid tussen mensen, in het bijzonder tussen kankerpatiënten en zij die om hen geven. Kleine beeldjes, gemaakt van klei, symboliseren deze verbondenheid. Wie dat wil, kan een beeldje aankopen en aan iemand opdragen waardoor het een naam krijgt. Voor elk beeldje zal Johan een eindje lopen. Zo verbindt hij de namen met elkaar en zet hij zijn tocht verder, ‘beeldje bij beeldje’. 
 

Johan wil elke dag tot 100 km lopen. Vandaag vergezelde vicerector Piet Desmet en Bemsa studenten Laurens, Robin en Louis,  Johan in zijn tocht in Reims. 'Vanuit Kulak willen we Johan een warm hart toedragen en deze actie volop steunen. Zo kopen we als campus ook 54 beeldjes aan, als symboliek voor de jaren dat we als campus bestaan'.

De eindbestemming van de tocht blijft nog onbekend en hangt af van het aantal opgedragen beeldjes. Alle beeldjes worden met de armpjes tegen elkaar samen gezet, ‘beeldje bij beeldje’, in een etalage in Leuven, op de Bondgenotenlaan 81 (voorheen Huis Delsart). Zo ontstaat één groot symbool van verbondenheid. Na de tocht bezorgen we de beeldjes aan de mensen voor wie ze bestemd zijn. 

Tijdens zijn tocht zet Johan projecten in de kijker die hij een warm hart toedraagt en die het kankeronderzoek of het welzijn van patiënten bevorderen. Met deze actie wil hij ook het Leuvens kankerinstituutKom op tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker steunen. 

 


 

 

Draag een beeldje op

  • Ken je een kankerpatiënt die een hart onder riem kan gebruiken?
  • Wil je iemand gedenken die je moet missen?
  • Ben je zelf kankerpatiënt en wil je iemand bedanken? 
  • Ken je iemand anders die een schouderklopje verdient?
  • Maak je graag zelf deel uit van deze verbondenheid?

 

... Geef dan een naam aan een beeldje